• flag
  • mai
  • bryggen
  • Norway 417 jpg
  • 318925-2880x1620
  • vigeland sculpture park norway-wide
  • MSC Opera Fjords
  • norway-landscapes-1600x1444
  • aurora twip 110224 01

ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ


Η Nορβηγική Εθνική Σκηνή Όπερας και Μπαλέτου και είναι το μεγαλύτερο ίδρυμα τεχνών της Νορβηγίας και εγκαινιάστηκε το 2008 στην παλιά περιοχή του λιμανιού Bjørvika. Έχει σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Snøhetta και είναι η πρώτη όπερα στον κόσμο που επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατούν στην οροφή.
Πηγή

ΟΣΛΟ

Το Όσλο είναι η πιο κοσμοπολίτικη Σκανδιναβική πρωτεύουσα και μια από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έκταση - 450 τετραγωνικά μέτρα, αλλά με μικρό- συγκριτικά- πληθυσμό.
Η καταπληκτική τοποθεσία της στην κορυφή ενός φιόρδ (fjord) 110χλμ., ναυτική και καταπράσινη, ιστορικά ελκυστική, είναι και η παλαιότερη Σκανδιναβική πρωτεύουσα (ιδρύθηκε περίπου στα 1050).
Η ανάπτυξη των νεώτερων χρόνων λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου στην Βόρεια Θάλασσα, (1960) έχει μεταμορφώσει αρχιτεκτονικά την πρωτεύουσα με εμπορικά λιμάνια και μίξη παλιού και νέου αρχιτεκτονικού στιλ. Με μισό εκατομμύριο πληθυσμό, μαγαζιά που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά και πλημμυρισμένους από κόσμο δρόμους, καφέ και εστιατόρια, σίγουρα αφήνει σε όλους μια κοσμοπολίτικη γεύση.
Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα βρείτε το Κάστρο Akershus, το Ναυτικό μουσείο των Βίκινγκς, το Βασιλικό παλάτι, την Παλιά εκκλησία του Aker, τη Νορβηγική Εθνική Όπερα και Μπαλέτο, το πάρκο Γλυπτικής Vigeland, ανατολικά στο Πάρκο Tøyenbadet, το Μουσείο Munch και τους Βοτανικούς Κήπους και το σύμπλεγμα πισίνων Tøyenbadet.

 

Η γραφική πόλη του Μπέργκεν, είναι η πύλη προς την περιοχή των φιόρδ.
Πηγή

ΜΠΕΡΓΚΕΝ

Το Μπέργκεν αποζημιώνει πλουσιοπάροχα τους επισκέπτες του. Το καλοκαίρι ο τουρισμός έχει αυξηθεί κατά 25% τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτή η καταπληκτική περιοχή που περιλαμβάνεται στα μνημεία φυσικής ομορφιάς της Unesco θα σας θαμπώσει με το πραγματικά απερίγραπτο σκηνικό. Hardangerfjord, Sognefjord και το Geirangerfjord είναι μερικά από τα κρυστάλλινα βραχώδη τοπία δίπλα στη θάλασσα που μπορεί να θαυμάσει κανείς, συχνά διακοσμημένα από καταρράκτες και μικρές φάρμες που πλέκονται αρμονικά στο τοπίο.

 

Η πλέον φημισμένη πόλη της κεντρικής Νορβηγίας, το Trondheim. Αυτή η πανεπιστημιούπολη είναι η «πρωτεύουσα» της τεχνολογίας της Νορβηγίας, ενώ έχει ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον.
Πηγή

ΤΡΟΝΤΧΑΪΜ

Το Τρόντχαϊμ (νορβηγικά: Trondheim, ενώ Trondhjem, Τροντχέμ στη διάλεκτο της πόλης που έχει κρατήσει την παλιότερη δανέζικη ονομασία) είναι πόλη, στο κέντρο περίπου της Νορβηγίας. Το Τρόντχαϊμ έχει 30.000 φοιτητές με συνολικό πληθυσμό 176.008 κατοίκους.
Είναι νορβηγικό κέντρο της εκπαίδευσης, της τεχνικής και της ιατρικής έρευνας με την Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU) και SINTEF που βρίσκεται στην πόλη.

 

Ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του Stavanger, το Pulpit Rock ή Preikestolen, ένας φυσικός πέτρινος σχηματισμός που σχηματίζει πλατφόρμα 25τ.μ. σε ύψος 604μ. από τη στάθμη της θάλασσας
Πηγή

ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ

Με περίπου 120.000 κατοίκους, η Στάβανγκερ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας και ένας συναρπαστικός συνδυασμός του παλαιού και του καινούριου. Η ιστορία της χρονολογείται από το Μεσαίωνα. Η Στάβανγκερ ήταν κάποτε μια γαλήνια παραλιακή

αγορά και στη συνέχεια σημαντικό αλιευτικό λιμάνι. Αλλά η ανακάλυψη πετρελαίου στο θαλάσσιο χώρο της το 1969 άλλαξε για πάντα την τύχη και το τοπίο της πολύβουης πλέον πόλης.
Χτισμένο στην νοτιοδυτική ακτή της Νορβηγίας, το Σταβάνγκερ περιβάλλεται από πανέμορφα φιόρδ και μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη εκδρομές και κρουαζιέρες σε τοπία απίστευτου κάλλους. Το ομορφότερο μέρος της πόλης είναι το παραδοσιακό της κέντρο που βρίσκεται στο λιμάνι. Τα όμορφα ξύλινα σπιτάκια τα πλακόστρωτα σοκάκια της, ο επιβλητικός καθεδρικός ναός, και τα ζωντανά μπαράκια στη παραλία συνδυαζόμενα με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, δίνουν στην πόλη μια ξεχωριστή γοητεία. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την καλοδιατηρημένη παλαιά πόλη (Γκάμλε Στάβανγκερ), το μοναδικό Μουσείο Κάννινγκ ή τον Καθεδρικό της Στάβανγκερ που χτίστηκε τον 12ο αιώνα.