• flag
  • mai
  • bryggen
  • Norway 417 jpg
  • 318925-2880x1620
  • vigeland sculpture park norway-wide
  • MSC Opera Fjords
  • norway-landscapes-1600x1444
  • aurora twip 110224 01

Σχολια μαθητων

" Στο φροντιστήριο Viking norsk språkskole, είχαμε μια απίστευτη εμπειρία στην εκμάθηση της νορβηγικής γλώσσας. Παρέα με τη δασκάλα μας, Κυριακή Αγγελίδου, κάναμε ένα "ταξίδι" στη νορβηγική γλώσσα και κουλτούρα, καθώς οι γνώσεις και η εμπειρία της είναι πολύτιμες. Το μάθημα διεξαγόταν σε φιλικό επίπεδο χωρίς όμως να χαθεί ο επαγγελματισμός και η προσήλωση στον στόχο.

  Όλα αυτά συνέβαλαν στην επιτυχία μας στις εξετάσεις και ο δρόμος πλέον ήταν ανοιχτός για την Νορβηγία.''

 

 

Αγάπη και Ζήσης

  Με αυτό το γράμμα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυριακή Αγγελίδου (ή Κική) για ό’ τι έκανε για εμάς πριν από δύο χρόνια. Η Κική ήταν μια υπέροχη δασκάλα που μας βοήθησε πάρα πολύ να βάλουμε τις βάσεις στην Νορβηγική γλώσσα που καλώς ή κακώς είναι απαραίτητη για να βρεί κάποιος μια σταθερή, αξιοπρεπή και καλοπληρωμένη δουλειά εδώ στην Νορβηγία.

 

Όταν φτάσαμε στην χώρα διαπιστώσαμε αμέσως πόσο πιο εύκολο ήταν για εμάς να προσαρμοστούμε στην καινούργιο μας τόπο διαμονής από ότι ήταν για ανθρώπους που ήρθαν χωρίς να έχουν καμία γνώση της γλώσσας:

-Η καθημερινή ζωή ήταν πολύ πιο απλούστερη όταν μπορείς σε μεγάλο βαθμό να καταλαβαίνεις τι γίνεται γύρω σου.   

-Καταφέραμε αμέσως να ξεκινήσουμε στα προχωρημένα τμήματα εκμάθησης γλώσσας.

-Η σύντροφος μου κατάφερε εντός 5 μηνών να δουλεύει σε μια δουλειά στον τομέα της (νοσοκόμα).

 

Όμως η Κική δεν ήταν απλά μια υπέροχη δασκάλα. Προσπάθησε όσο μπορούσε να μας βοηθήσει στα πρώτα μας βήματα, βοηθώντας μας να βρούμε σπίτι και φέρνοντάς με σε επαφή με το τοπικό νοσοκομείο της πόλης που κατοικήσαμε ώστε να κάνω πρακτική εξάσκηση εκεί. Είμαι γιατρός, και στην πορεία κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς συστάσεις από ένα νορβηγικό νοσοκομείο.

 

Τώρα, ενάμισι χρόνο μετά την άφιξη μας στον βορρά, έχουμε πιά και οι δύο  σταθερές δουλειές στο Νορβηγικό σύστημα υγείας και κερδίζουμε πολύ περισσότερα από τον μέσο Νορβηγό. Η Νορβηγία είναι μια χώρα που όταν την πείσεις για τα προσόντα σου και μάθεις την γλώσσα, σε ανταμείβει πλουσιοπάροχα για την δουλειά σου. Η δυσκολία, βέβαια, είναι να τους πείσεις και ο μόνος τρόπος να το κάνει κανείς αυτό είναι με κάμποση υπομονή και-το τονίζω ακόμη μια φορά-με καλή γνώση της γλώσσας. Το ότι τα αγγλικά είναι αρκετά για να βρει κανείς καλή δουλεία στη χώρα αυτή, από την εμπειρία μας φαίνεται ότι είναι ένας μύθος .

 

Ειλικρινά πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για εμάς χωρίς την Κυριακή Αγγελίδου , την βοήθεια της και τις συμβουλές της.

Για αυτό και σ’ ευχαριστούμε πολύ Κική - Takkså myeKiki !!!

 

Γιάννης- Έλλη

 


 

Στο πλαίσιο έρευνας υπό την αιγίδα του Νορβηγικού κράτους για τη μετανάστευση των Ευρωπαίων στη Νορβηγία, ο Jon Hovland Honerud, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος(PhD) και αναπληρωτής καθηγητής  στο Vestfold and Buskerud University College στη Νορβηγία, επισκέφτηκε το Viking Norsk Språskole και αφορμώμενος από την εμπειρία του στο φροντιστήριο μας δήλωσε το εξής:

''Κατά τη διάρκεια μια ερευνητικής εργασίας σχετικά με την πρόθεση των Ευρωπαίων να μεταναστεύσουν στη Νορβηγία, είχαμε την ευχαρίστηση να επισκεφτούμε και να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα κάποιων τμημάτων της κα. Αγγελίδου Κυριακής. Η Κική έχει μια βαθειά κατανόηση της νορβηγικής κοινωνίας και κουλτούρας, καθώς και της γλώσσας. Τα τμήματα είναι καλά οργανωμένα και αποδοτικά και εκείνη φροντίζει τους μαθητές της. Θα τη συνιστούσα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει τη γνώση της νορβηγικής γλώσσας ή να προετοιμαστεί για τη νορβηγική ζωή.''

JOV HOVLAND HONERUD


 

⦁Λέγομαι Ελένη Τσιρίλλο και είμαι απο την Θεσσαλονίκη..Μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας αποφασίσαμε με τον άντρα μου να μεταναστεύσουμε στην Νορβηγία μαζί με τα δυο παδιά μας,7 και 11 ετών. Μέσα απο το Ιντερνετ βρήκα το φροντιστήριο Νορβηγικών Viking språskole στην Θεσσαλονίκη που με βοήθησε παρα πολύ για το νέο μου ξεκίνημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη απο τον τρόπο που γίνεται το μάθημα γιατί ειναι σε μικρά γκρουπ όπου μιλάμε και διαβάζουμε νορβηγικά και πάνω από όλα μαθαίνουμε την κουλτούρα απο την εμπειρία της καθηγήτριας.Πρεπει να τονίσω ότι χωρίς την γλώσσα ειναι σχεδόν αδύνατο να βρεις δουλειά στην Νορβηγία . Είμαι 5 μήνες ήδη εδώ σε μια μικρή πόλη κοντά στο Stavanger και συνεχίζω να μαθαίνω την γλώσσα. Θεωρώ ότι ήταν μια απο τις καλύτερες μου αποφάσεις να κάνω μαθήματα στην Ελλάδα και να έχω μια πολύ καλή βάση και γνώση της χώρας που μεταναστεύω.

 

 

  


 

⦁Jeg heter Inga og jeg kommer fra Russland. Jeg bestemte å begynne på norskurs i november 2015. Jeg hadde det fint sammen med medstudente mine. Forresten ar norskspråket sygende. Dessuten har jeg lart mye om norskkultur

 

Με λένε Ίνγκα και κατάγομαι από τη Ρωσία. Ξεκίνησα την εκμάθηση της νορβηγικής γλώσσας τον Νοέμβριο 2015. Είχα μια καλή συνεργασία στην εκμάθηση μου. Τα νορβηγικά είναι μια μελωδική γλώσσα. Έμαθα πολλά πράγματα για τη νορβηγική κουλτούρα.

 

ΊΝΓΚΑ  Λ.

 


 

⦁I November  begynte jeg å gå på Norskurs. I Hellas er det ikke mange jobber og livet i Hellas er vanskelig. Så jeg bestemte meg å lære et nytt språk. Norskspråket er fint og interessant. Jeg lærte mange ord og å lage gode setninger. Medelevene mine var flinke. Det var også et godt samarbeids – og læringsmiljøe.

 

Το Νοέμβριο άρχισα την εκμάθηση μου στη νορβηγική γλώσσα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές δουλειές και η ζωή γίνεται δύσκολη. Γι' αυτό το λόγο αποφάσισα να ξεκινήσω μια καινούρια γλώσσα. Η νορβηγική γλώσσα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα γλώσσα. Έμαθα πολλές λέξεις και έμαθα να κάνω σωστές προτάσεις. Οι συμμαθητές μου εργάστηκαν με ζήλο, υπήρχε ένα καλό κλίμα συνεργασίας και μια καλή εξέλιξη στην εκμάθηση μας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΡ.

 


 

⦁Αποφάσισα να συνεχίσω τα μαθήματα Νορβηγικών για το 2ο επίπεδο στην κ. Αγγελίδου. Είχαμε το μισό απαιτούμενο χρόνο που χρειαζόμουν για να προετοιμαστώ για τις επερχόμενες εξετάσεις κ παράλα αυτά η κ. Κυριακή με ανέλαβε.

 

Κάναμε στοχευμένα σούπερ εντατικά μαθήματα. Η ποιότητα της εκπαίδευσης και το επίπεδο των γνώσεων ήταν άριστα και η ατμόσφαιρα στο μάθημα ευχάριστη και φιλική. Μαθαίναμε επίσης και τι συνέβαινε στο Όσλο διότι ο γιος της κ.Αγγελίδου ζει εκει. Φυσικά, πέρασα στις εξετάσεις με πολύ καλό βαθμό!

 

Τώρα κατοικώ στο Όσλο, εργάζομαι, επικοινωνώ άριστα με Νορβηγούς και διαπιστώνω πόσο σωστά και χρήσιμα ήταν όσα έμαθα στο Norsk Språkskole της κ. Αγγελίδου.

 

Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα.

 

Θάνος Βάσσιος⦁H εμπειρία  μου στο Viking Norsk Språkskole ήταν πολύ καλή. Έκανα ιδιαίτερα μαθήματα για 3 μήνες. Βελτιώθηκε  πολύ γρήγορα ο γραπτός λόγος και απέκτησα αυτοπεποίθηση στην προφορική έκφραση.

Η ατμόσφαιρα στην τάξη ήταν πολύ φιλική. Εκτός των βιβλίων η Κυριακή χρησιμοποιεί επιπλέον δημιουργικά ερεθίσματα προκειμένου η εκμάθηση της γλώσσας να γίνει ευχάριστη, αποδοτική και πρακτική. Απέκτησα πολύ καλές βάσεις κ ευελπιστώ  να συνεχίσουμε με την νέα σχολική χρονιά.

ΧΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΥ

 


 

 

 

Η εμπειρία, η παροχή γνώσεων και το φιλικό περιβάλλον ήταν λίγα από όσα αποκόμισα μετά από 8 μήνες μαθημάτων στο VIKING Norsk Språkskole. Η πρώτη επαφή με τη γλώσσα γίνεται ομαλά και με τέτοια προσέγγιση ώστε οι μαθητές να μπορούν να την αφομοιώσουν. Η γνώση κατακτάται σταδιακά ενώ οι καθηγητές προσαρμόζουν το μάθημα πάντα στις ανάγκες των μαθητών που έχουν.

Η προσωπική ενασχόληση του καθενός είναι σημαντική, όμως η μεγάλη εμπειρία των καθηγητών μας καθώς και το ότι έχουν ζήσει πολλά χρόνια στη Νορβηγία είναι παράγοντες που βοηθούν πάρα πολύ. Κι όλα αυτά σε ένα πολύ οικείο περιβάλλον, στο οποίο χαίρεσαι να βρίσκεσαι. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να μάθουν νορβηγικά στη Θεσσαλονίκη (κι από ότι μαθαίνω το επίπεδο των μαθημάτων είναι καλύτερο κι από αυτά που προσφέρονται στην Αθήνα). Έμαθα, πέρασα πολύ καλά και κυρίως έκανα πραγματικούς φίλους!!

Tusen tusen takk VIKING Norsk Språkskole!!!!

Hils

 

Anna-Maria

 


 

 

Ονομάζομαι Βουδούρη Ανθή και είμαι φαρμακοποιός. Ξεκίνησα να μαθαίνω νορβηγικά τον Σεπτέμβριο του 2011 στο VIKING Norsk Språkskole. Με μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου και την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση της κ. Αγγελίδου, τον Δεκέμβριο του 2013 έδωσα για πρώτη φορά και πέρασα με βαθμό C το επίπεδο 2. Τον Μάιο του 2014 έδωσα για πρώτη φορά και πέρασα με βαθμό C το επίπεδο 3. Το να δώσει κάποιος εξετάσεις και για τα δύο αυτά επίπεδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, απαιτεί επίπονη προσπάθεια από τον μαθητή και μεγάλη εμπειρία καθώς και δεξιότητες από τον καθηγητή. Ευχαριστώ πολύ την κ. Αγγελίδου για την πολύ όμορφη διδακτική εμπειρία που μου προσέφερε και θα την πρότεινα ως δάσκαλο και ως άνθρωπο ανεπιφύλακτα για όποιον θέλει να μάθει νορβηγικά ποιοτικά και σύντομα.